Idén is Tihanyban rendezték meg az első nagyobb létszámú országúti mezőnyversenyt. Az időjárás sajnos nem volt tavaszias, a mezőny 2-3 fokban teljesítette a 120 km-es körpályát.

Csapatunkat Szilágyi Tamás és Takács Ádám képviselte.
Tomi az abszolút 9-ik, kategóriája (Elite 1)  6-ik helyén végzett.

Gratulálunk nekik!

Tomi rövid beszámolója a versenyről:

„Előzetesen az volt a terv, hogy nem megyek elöl egy métert sem. Hát nem így lett.
A lassú rajt során, meg a rajt után sem éreztem túlságosan biztonságban magam a mezőny közepén, úgyhogy elvetettem a tervezetet a biztonságérzetem érdekében. Így hát úgy alakult, hogy elég sokat mentem az elejében/elöl, de sajnos érdemi szökést nem sikerült csinálni.
Volt sajnos a verseny során egy bukás mellettem. Az előttem lévő srác a nagy domb utáni kis dombon kiállt, elkezdte lóbálni a bringát, mire a tőlem balra lévő emberke elhúzta bringát balra és összeakadt a tőle balra lévővel. Dőltek balra, bringája meg jobbra. Nagy szerencsémre kb egy 10 centire megállt a bringámtól, így megúsztam a bukást.
Mint utólag megtudtam volt egy szökés valahogy kb 3 körrel a vége előtt, mert valahogy lemaradtam róla teljesen, és csak a célban Csomor Zolitól tudtam meg, hogy nem a mezőnyből nyert valaki… 😀 Végéhez érkezve amúgy elég jó erőt éreztem még magamban, csak ölég ergyán sikerült helyezkednem.
kb 20. hely környékén kezdhettem meg az utolsó dombot, jobbról balról bezárva.
Felfelé fékeztem 3x, meg egyszer kicsit a kavicsosban is voltam a szerpentínen. 200-nál szabadult fel egy ösvény előttem, onnantól tudtam értelmesen hajrázni, de már nagyon késő volt. 🙂
Hát van még mit tanulni… 🙂 Na de majd legközelebb! vagy nem! de az egyik biztosan. 🙂

Tomi versenye Strava-n

Nutrixxion SportEnergy és velo.hu képei