A szombati Őrségi verseny után Ati és Ádám nem pihent, átugrottak Szlovéniába is versenyezni egy kicsit!

A 22 alkalommal megrendezett Kolesarski Maratonton 73, 45 és 20 km-es távokon vártak a környékbeli országok indulóira. A helyi Szlovén versenyzőkön kívül Magyar, Horvát, Osztrák versenyzők is indultak, így erős nemzetközi mezőnyben kellett helytállniuk a srácoknak.

Adám a 73 km-es, Ati a 45 km-es távon indult.

Ádám kicsit fáradt lábbakkal, de érett versenyzéssel a főmezőnnyel együtt ért célba.

Ati 15 társával együtt ismét szökött!, A szökevények szépen összedolgoztak addig amíg át nem értek Ausztriába, itt egy komolyabb 16%-os emelkedőn szétszakadtak. Ati két fiatal Szlovén versenyző után nem sokkal ért fel az emelkedő tetejére. Majd 2-3 km-es üldözés után utol is érte.

A nyelvi problémákat leküzdve megbeszélték hogy összedolgoznak. Ati az utolsó 5 km-ben már taktikusan már nem akart nekik vezetni, ezért többször is megpróbálták leszakítani, sikertelenül!

Ati beszámolója az utolsó 5 km-ről:

5 km-rel a vége előtt közöltem velük hogy „nem akarok mar nekik vezetni”. Onnan kezdődött a tűzijáték és indultak megindulások, a támadásokat átvettem nem tudtak leszakítani. Raktam a kereket, ráfordulva a célegyenesre a két szlovén összedolgozott. Az egyik megindult a másik próbált tartani akit 200-al a vége előtt sikeresen megelőztem! Viszont a másik szlovén egy méterrel előttem ért be.”

Ezzel Ati az abszolút második helyen végzett!

Gratulálunk srácok! Két nap alatt nagyon szép eredményeket szereztetek.

Sajnos jelenleg több képünk nincsen a versenyről.