Második alkalommal került megrendezésre a Zengő Hőse országúti kerékpárverseny Hosszúhetényben. A pálya sokak számára korábbról is ismerős volt, más néven többször is rendeztek már itt korábban is versenyt.

Idén közel 100 induló több korosztályban nem csak egymással hanem a rekkenő hőséggel is megküzdött.
Az 5,8 km hosszú, sok rövid emelkedőt tartalmazó körpálya komoly kihívást jelent, itt mindig garantált az élvezetes verseny.
A kritérium jellegű versenyen a különböző korosztályok eltérő mennyiségű kört teljesítettek. Az Elit-ekre összesen 13 kör várt.

Csapatunkból négyen indultak, Szilágyi Tamás, Knézics Attila, dr. Takács Ádám, és Szerencsés József.

A lassú rajt után az első körben már ketté szakadt a mezőny, de ezt a szakadást még szerelni tudták a hátul maradok, így újra összezártak.
A második körben Szilágyi Tomi és még hárman a település végén található rövid de meredek emelkedőn sikeresen megszöktek.
A fő mezőny folyamatosan fogyatkozott, köszönhetően a tempónak és a melegnek.
Később a főmezőnyről Ádám és szintén három másik versenyző megszökött, így virtuálisan ők üldözték Tomiékat.

Tomi Elite 1 kategóriában indult, így neki a teljes 13 kört teljesítenie kellett, ebből 11 körben végig szökésben voltak. Végül Tomi a többieket leszakítva abszolút elsőként ért célba.

Ádám az üldöző bolyban sokat vezetve dolgozott, szoros sprintben a kategória 4-ik helyén végzett.
Joci technikai problémától szenvedett, az elektromos váltója az első körben kistányéron maradt így a teljes versenyt ezen teljesítette, de technikai hiba ellenére végigment.
Ati a fogyatkozó főmezőnyről a verseny közepén ellépet, és a kategória 10-ik helyén fejezte be a versenyt.

Gratulálunk mindenkinek!