A nap ami mindenkinek fájt, ha ott voltál, akkor még lehet hogy érzed a didergést a testedben.

Ha nem voltál ott, akkor elmeséljük milyen egy olyan nap ami egy átlagbringásból is hőst csinál.

Következzen egy beszámoló a versenyről a szervezők szemszögéből.

Kezdjük az elején! Egyesületünk másfél éve alakult, olyan emberek alapították akik szeretik a szabadidejüket kerékpározással tölteni. Van köztünk igazi KOM huszár, van olyan aki minden hétvégén valamilyen versenyen van, de vannak köztünk olyanok is akik csak szeretnek jó társaságban kerékpározni. Mindenki más beállítottságú, de a közös cél hasonló.

Idén márciusban felmerült az ötlet, szervezzünk egy háziversenyt, csak azért hogy jól érezzük magunkat. Egy olyan versenyt ami nekünk kerékpárosoknak jó. Ebből az ötletből született meg az első „K3 SE Kerékpáros Kupa, az hogy több lett-e mint háziverseny azt döntsétek el ti.

A pályát úgy választottuk ki hogy lehetőség szerint jó minőségű aszfalton, könnyen biztosítható útvonal legyen. Itt van is egy érdekesség, ha valaki megnézi Strava-t, látni fogja hogy a pályának vannak olyan részei, amerre a verseny előtt nem sokat járták bringások, valamiért a nagy többségnek kimaradt.

A verseny előtti egy hónap nagyon aktívan és pörgősen telt. Ahogy haladtunk előre úgy kerültek elő újabb és újabb ötletek, legyen komoly biztosítás, legyen időmérés, legyen igazi kerékpáros hangulat, és legyen tisztességes díjazás. A szervezés során végig figyeltünk arra hogy nem pénzt akarunk keresni, olyan versenyt szerettünk volna készíteni, amin mi is szívesen elindulnánk. A nyereségesség nem volt cél, anyagi oldalon csak arra figyeltünk hogy az egyesületnek ne legyen ráfizetéses a verseny.

A szervezés első napjaiban nagyon meglepődtünk hogy mennyi cég állt mögénk azonnal, anyagi támogatással, szolgáltatással, vagy valamilyen tárgyfelajánlással.
Ahogy közeledett április 13. úgy bővültek a lehetőségeink is.

Itt azért fontos megjegyezni, hogy igen, sok támogatója volt a versenynek, de amit tőlük kaptuk azt tovább is adtuk nektek. Vagy a rajtcsomagba került, vagy a versenyhelyszín valamelyik része volt, vagy szimplán elköltöttük a versenyre.

Az előnevezés lezárásakor szintén meglepődve konstatáltuk hogy közel 130 előnevezőnk van, ezt látva még inkább vártuk a hétvégét. Ekkor már az is látszott hogy az időjárás nem lesz hozzánk kegyes. 10+ fokos hőmérsékletet tippeltek és kb. 10% esélyt adtak annak a felhőjósok hogy eső lesz.

Ugye!, ennyit a meteorológiáról.

Csütörtökön technikai értekezletet tartottunk a biztosításról, még ekkor is nagyon optimisták voltunk, meleg nem lesz, de jó lesz!

Pénteken egész napos pakolás, kordonok, nyeremények, technikai háttér, és minden más.

Ekkor született meg a végleges döntés. Kint csak az legyen amit nem lehet bevinni. Nagyon nagy szerencsék volt hogy a Bárdudvarnoki önkormányzat mindenben támogatott bennünket, azonnal a rendelkezésünkre bocsájtotta a teljes iskolát. Így volt hova beköltöznünk.

Szombat, hajnali fél 4, felkelés, telefon kézbe, időkép (na jó, volt aki az ablakon nézett ki).
Itt kaptunk azt hiszem mindannyian sokkot.

Esik! Mennyire ? Nem nagyon, de úgy néz ki nem nagyon fog elállni.

Sajnos ez egy olyan rendezvény, amit nem lehet máskorra áttenni, akkor csináljuk.

Reggel 5 órakor kb. 12-en elkezdtük a pakolást, kordonok, sátrak, hangosítás.

Mi járt ekkor a fejünkben ? Jobb ha nem írom le 🙂 Nagyon el voltunk keseredve, mi úgy éreztük mindent megtettünk, a semmiért.

8 óra körül jöttek az ismerős egyesületektől a telefonok, srácok mi lesz ?
Lesz verseny ? Esik nálatok ?

Őszintén válaszoltunk: verseny lesz, igen esik, és hideg van, ha nem jöttök mi megértjük.

9 órakor volt 10 kiadott rajtszámunk, 10 óra körül már 40-nél járunk, 10:30-kor a nevezés zárásakor 98 indulót regisztráltunk.

Meglepődtünk? Őszintén ? Igen!, Ha reggel 6-kor ránéztünk volna az időképre, mi otthon maradtunk volna!

Amíg ti készültetek, addig mi elvittük egy körre a rendőröket, motorosokat hogy lássák pontosan a pályát, tartottunk egy technikai értekezletet, és készülődtünk a rajtra.

11 órakor elrajtolt a mezőny, innentől valahogy minden olyan egyszerű lett, mindenki azt csinálta amit megbeszéltünk, úgy ahogy megbeszéltük.

A rádióban folyamatosan jöttek, mentek az információk:
– Zsűri 1. – szőkés van kialakulóban
– Zsűri 2. – most érünk Kadarkútra, zárást kérünk
– Zsűri 1. – versenyközpont zárást kérünk, jön a befutó!

Ekkor egy picit azért büszkék voltunk, olajozottan működött a gépezet. Az eső ellenére ha beért valahova a mezőny, kiszaladtak az út szélére, mindenki arcára mosolyt csaltatok.

Láthatóan mindenki élvezte a szombati cirkuszt.

Az autósok többsége, türelmes, megértő volt.

A befutó után mindenki visszatért a meleg iskolába, szétfagyva, de elégedettséggel az arcán, megcsináltam!

Az iskola megtelt élettel, mindenhol sztorikat mesélő emberek ültek vagy álltak, ettek, ittak, és várták az eredményhirdetést.

Az eredményhirdetést a lehetőségekhez mérten megpróbáltuk rövidre fogni, de a sok támogatónak köszönhetően, időbe telt, mire mindenki megkapta ami neki jár.

Ekkor már egy kicsit fáradtak voltunk, na jó nagyon!

Pedig még volt egy komoly feladat, mindent amit kivittünk Bárdudvarnokra, most vissza kellett vinni Kaposvárra. A 160 db kordon sem akart magától hazamenni.

6 óra körül már csak a 3 db zsűriautó lemosása várt ránk, és végre vége!

Igen, ekkor úgy éreztük hogy végre vége, túl vagyunk rajta, az időjárást leszámítva probléma mentesen.

A rajt előtt azért külön átbeszéltük, mi legyen abban az esetben ha nagyobb bukás, vagy komolyan incidens történik. De nem történt, a doki autónak egyetlen egyszer kellett megállnia, az egyik versenyző egy picit bepánikolt. Ellátták, átadták a söprős autónak, és mentek is tovább.

5 nappal a verseny után már sok mindent másként látunk.

Nagyon megvoltunk sértődve az időjárásra, de ez az egyik tényező amit nem tudunk befolyásolni.
Azzal hogy ennyien eljöttetek, és 4 fokban rajthoz áltatok ezzel tényleg megtisztelve érezzük magunkat, ez nem marketing szöveg. Tényleg így van!

Úgy érezzük hogy sikerült egy olyan versenyt szerveznünk, amilyet szerettünk volna. Az elkövetett hibákból tanulunk, és legközelebb már nem követjük el.

Legközelebb ? Igen, legközelebb!

2020-ban ismét lesz K3 Kupa!

Eredményeket, képeket, videókat, és sajtó megjelenéseinket itt találod.