2019. április 13.-án rendeztük meg az első K3 SE Kupát, a versenyről már sok minden publikáltunk, de egy dologgal még nem büszkélkedtünk el.

Elit 2 kategóriában dr. Takács Ádám szerezte meg az első helyet, így egyesületünk is örülhetett egy dobogós helyezésnek.

Megkértük Ádámot pár szóban számoljon be a versenyről:

10:30! Még fél óra a rajtig. Ideje gyorsan átöltözni.

A szemerkélő eső és a 4 celsius fok miatt nem akartam sokat melegíteni. A rajtrácson körbetekintve megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ennyire ,,őrült”, hogy ilyen körülmények között szeretnék versenyezni.

Pontosan 11:00-kor el is indultunk lassú rajttal Kadarkút irányába.

Az éles rajtot követően elkezdődtek a szökési kísérletek, de senki nem tudott 3-400 méternél jobban eltávolodni. Az első körben nem éreztem a legjobban magam, kellett kis idő mire felvettem a verseny ritmusát.

A csúszós út ellenére szerencsére nem történt bukás. Mindenki figyelt és vigyázott a másikra.

A biztosítás kifogástalan volt, a rendőrség, felvezető autók és motorosok nagyon hatékonyan irányították a forgalmat.

A cél előtt 1,5 km-rel még együtt volt a mezőny, ekkor nyitott egy hosszút Lippai Marcell, aki sikeresen végig is vitte az akciót, ezzel megnyerve a K3SE Kupát.

A cél előtt a mezőnyben helyezkedtem az út szélén, mikor Gérnyi Balázs nagy meglepődésemre jobbról a kavicson kikerült. 😀
A sprintben Specziár Viktorra próbáltam rakni a kereket, de a végére sajnos elfogytak a lábaim. A rossz időjárás ellenére nagyon jól éreztem magam.

A szervezők igazán büszkék lehetnek, hogy egy ilyen színvonalas rendezvényt tudtak megszervezni szinte a semmiből. Még nem voltam olyan versenyen, ahol az abszolút helyezetteket vastaps fogadta volna a dobogón.

Gratulálunk Ádám, szép volt!

A versenyen egyesületünkből indult még:

  • ifj. Lőrincz Ferenc master korcsoportban a 16-ik helyen végzett.
  • Sipos Gergő elit 2 korcsoportban 8-ik helyen végzett.
  • Paul Crosbie Senior korcsoportban a 11-ik helyen végzett.
  • Szerencsés József egy kör után megállt.
  • Péter Balázs defekt miatt feladta a versenyt.

Nekik is gratulálunk az elszántságukhoz!