Minden évben április utolsó hétvégéjén Pétfürdőn került megrendezésre az Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetségének (AKESZ) utolsó tavaszi időfutam versenye.

Az időjárás ismét áprilisra jellemző módon igazán tréfás hangulatában volt. A Bakony délkeleti lábánál elhelyezkedő Pétfürdő környékén mérték szombaton a legerősebb szelet.

A versenyzőket stabil 50-60 km/h körüli szél, és kellemes 18 fok fogadta.

A 8-as főút átalakítása miatt az elmúlt 4 évben a korábbiaktól eltérő útvonalon folyt a verseny, idén már az útépítés nem akadályozta a „régi” pálya használatát.

A „új” 20 km-es, majdnem háromszög alakú pálya tartalmaz néhány technikásabb elemet is, ami a viharos széllel együtt igazán komoly kihívást adott az indulóknak. Ezen a versenyen nem volt elég gyorsnak lenni, nagyon sok múlott a bátorságon és a kerékpár kezelési képességen is.

A gyorsabbak volt amikor 60-65 km/h-s tempóval, könyökölve próbáltak a kerékpáron maradni az erős, viharos oldalról érkező széllökésekben.

A Várpalota – Ősi szakaszon az új, kiváló minőségű aszfalton, a hátszélben bőven 60 km/h felett lehetett száguldani, visszafelé a Berhida – Pétfürdő részen dőlt el ki milyen erőben van. Itt néha örültek a versenyzők ha 32km/h-val haladtak.

Csapatunkat Péter-Lichtenberger Ábris és Szél Gábor képviselte a versenyen.

A kellemetlen időjárás ellenére mindketten dobogós helyezést értek el!

Ábris az U13-as korcsoportban idén továbbra is jól szerepelve, az 38p 23 perces idővel (32.83 km/h átlaggal) az első helyen végzett.

Gábor Master korcsoportban, 28p 57 perces idővel az abszolút 9, és a kategória 3-ik helyen végzett.

Gratulálunk nekik!

Hivatalos eredménylista.