Idén 16-ik alkalommal rendezte meg a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros egyesület a Sajó Péter emlékversenyt. A komoly múlttal rendelkező eseményen a magyar egyesületek minden évben nagy létszámmal vesznek részt. De a mezőnyben igen magas a külföldi versenyzők aránya is, itt volt pl. a teljes szerb válogatott.

Idén a rajt és a cél is Tevel községben volt, a körpálya a korábbi évekkel megegyező sok sík részt nem tartalmazó karika. A célt a szervezők ügyesen Tevel község után található dombtetőn helyezték el.

A különböző kategóriák eltérő körszámot, és távolságot teljesítettek a pályán. A verseny biztonsága érdekékben az minden távot külön indítottak.

A férfi igazolt Elit versenyzőkre 4 kör, 110 km, az U19 – Amatőr versenyzőkre 3 kör, 85 km, a Master és Senior versenyzőkre 2 kör, 60 km, az utánpótlás korúakra pedig 1 kör, 35km várt.

Csapatunkat Szél Gábor képviselte, aki idéntől a Master korcsoportban versenyzik.

Gáborék 15 perccel az elit versenyzők után indultak, a csapat utasítás az volt hogy legalább 1 körön keresztül a mezőnnyel maradni, és erőt tartalékolni. Gábornak a taktikát ~10km-ig sikerült is tartania, majd akaratlanul elgurult a mezőnytől. Az elgurulás olyan jól sikerült hogy 300 méterre el is távolodott tőlük. Innentől Gábor időfutam módra váltott, és úgy gondolta megpróbálja egyedül.

10 km után a Gáborra felugrott Specziár Viktor a Kőbányából és Balás Attila a Pécsi JKE-ből. Gyorsan megbeszélték hogy együtt haladósabb. A 3 szökevény innentől váltott vezetéssel együtt teljesített a távot. Utol is érték és le is körözték az amatőr mezőnyt!

Szél Gábor ezzel a szökéssel a kategória első helyét szerezte meg!

Gratulálunk neki.

Sajnos képek a versenyről és a díjátadóról jelenleg sehol nem érhetőek el.