A 16-ik Kínok Kínjának a neve mindent elárul. A komoly hagyománnyal rendelkező rendezvény mindig is az állóképességről szólt. A pálya az évek során mindig változott, de a fájdalom a végén az nem.

Idén második alkalommal kellet háromszor megmászni a Dobogókői „hegyet”.

De hogy ez a verseny igazán fájjon az időjárás rátett még egy lapáttal, hideg párás idő, és a verseny végéig kitartó eső.

Csapatunkból többen is évek óta rendszeresen indulnak ezen a versenyen, de már a hét közepén tudni lehetett hogy nem lesz jó idő. Ezért majdnem mindenki elengedte ez a versenyt, nem akartuk bevállalni a lejtmeneteket ilyen időben, kifogásolható minőségű úton.

De egy legény azért talpon maradt! Péter-Lichtenberger Ábrist egy kis eső és hideg nem ijeszti meg, így szüleivel úgy döntöttek indulnak.

Ábris U13-as korosztályban a rövid távon indult, így rá az esőben 27 km-es etap várt, a táv felénél egy kellemes mászással Pilisszentlélekig.

A rajt után az idősebben U15, U17 elléptek tőlük. Ábris a „hegy” lábáig a korcsoportjával együtt haladt, majd egy erős tempóváltással 300m-re eltávolodott tőlük. Ezt az előnyét végig tartani is tudta.

De sajnos a verseny vége előtt 4 km-el, az igen erősen kritizálható biztosítás miatt rossz irányba fordult, mire ez kiderült, megfordult, addig ketten beérték, és megelőzték.

Így a harmadik helyen végzett.

Gratulálunk neki!

A verseny szervezését idén nagyon sok kritika érte, a felnőtt futamokban is sok volt az eltévedés, ennek egy ilyen szintű rendezvényen nem lenne szabad előfordulnia!