A nyári szezonban az egyik legkedveltebb versenyünk a Tour de Zalakaros. A rendezvénysorozat évről-évre megújul, növekszik. Idén a korábbi kétnapos versenyhétvége helyett, már három napon át várják a kerékpározás szerelmeseit.

Csapatunknál már hagyomány a versenysorozaton való indulás, idén is mindegyik versenyen jelen voltunk, kisebb-nagyobb létszámban.

Azon csapattagok részére akik a teljes hétvégét Zalakaroson versenyzéssel töltötték az AutoTeam KKT. teljes körű támogatást nyújtott. Mindenki részére biztosította a szállást, az étkezést, a technikai és egyéb támogatást, nekünk csak annyi dolgunk volt hogy jól érezzük magunkat, és a lehetőségeinkhez képest jó eredményt érjünk el.

Köszönjük szépen!

A versenyhétvége első rendezvény az idén debütáló KRIZ-ZAL bike day egyenkénti „hegyi” időfutam verseny volt.

A szervezők egy rövid, de nagyon technikás 3 km-es pályát jelöltek ki. A résztvevők a Tour de Zalakaros versenyközpontból rajtoltak, majd a sok csiki-csukit, fekvőrendőrt tartalmazó városi rész után, a befutó a szőlőhegy tetején található kilátónál volt. Az utolsó 300m-ert egy 12+%-os emelkedő nehezítette. A versenyzőink az előzetes pályainformációk alapján országúti kerékpárral terveztek indulni. De a pályabejárás után, akinél volt időfutam kerékpár, inkább azzal indult.

Egy kategóriát leszámítva minden korcsoportban indultunk, következzenek az igen impozáns eredmények:

  • kettő 1. hely
  • kettő 2. hely
  • egy 3. hely
  • egy 5. hely
  • és egy hetedik helyezés

Nézzük kicsit részletesebben:

A hölgyek között Welite korcsoportban Koller Niki a második helyen végzett.

Férfi Elit korcsoportban és Abszolút értékelésben is Somogyi Gergő ~két év verseny kihagyás után az első helyet szerezte meg.

Férfi Elit korcsoportban Szilágyi Tomi a második helyen végzett, ezzel a kategória és az abszolút dobogó első két fokán is K3SE versenyző állt.

Férfi Master korcsoportban Szél Gábor az abszolút ötödik idővel az első helyen végzett.

De itt sem értük be egy éremmel, Knézics Attila Férfi Master korcsoportban behúzta a harmadik helyet. Itt történt egy „óvás” a korcsoport negyedik helyén végző versenyző részéről. Elmondása szerint a felvezető motorosa feltartotta, ezért időhátrányt szenvedett. A szervezők az „óvást” elfogadták, és jóváírtak részére öt másodpercet, így Attilával közösen a harmadik helyre sorolták.

A mi versenyzőink közül többen szintén nem mentek tiszta kört, hasonló okok miatt, mi ebből nem csináltunk problémát.

Szerencsés Joci hasonlóan járt, az ő motorosa miatt meg kellett állnia, ezzel el is ment a versenye, mi ezt nem jeleztük, de Joci így is a Master 2 korcsoport ötödik helyén végzett.

Sipos Gergő a legerősebb Férfi Elit korcsoportban sérült vállal a hetedik helyet szerezte meg.

Mindenkinek gratulálunk, nagyon ügyesek voltatok!

A kisebb motoros problémák ellenére nekünk elnyerte tetszésünket a verseny, minden résztvevő előtt zsűri autó és motoros ment, az összes kereszteződést kiválóan biztosították. Sajnos a pálya ebben az időszakban elég forgalmas volt, ez minden kerékpárverseny velejárója.

A versenyzőink és a support csapat a befutó után egy fél tubus Fenistil gélt használtak el a kilátónál szerzett szúnyogcsípések enyhítésére! 😀