Az eXtremeMan sorozat második állomása Kaposvár, a féltávú triatlon versenyen 1900 m úszás, 90 km kerékpározás és 21,1 km futás várt az indulókra.

Idén új kerékpáros pályát jelöltek ki a szervezők, kizárólag a verseny miatt lezárásra került a 61-es elkerülő út egy része.

A féltávú versenyen idén második alkalommal indultunk K3 SE Kaposvári Kerékpáros Klub Egyesület színeiben, váltóban.
Csaptunk a váltók között a második helyen végzett!

A versenyről Feri készített egy rövid beszámolót:

Az előző évek időeredményei alapján illetve a kevesebb szintet tartalmazó új bringa pálya miatt, a kitűzött cél 05:00 órán belül volt. A tavalyi 05:20 után, ami sikerült is 35 percet javítottunk!

Ehhez hozzájárult az kerékpárpálya új útvonala is, a lezárt 67-es lekerülő úton 3x30km ami tetszett és így nagyon biztonságos volt.

Nagyon örülök az eredménynek, az úszás nagyon szoros volt, váltóban 2. helyen ért ki az úszónk Ács Krisztián, az első helyezettet bringán az első kör elején beértem és sikerült átvenni a vezetést egy kis időre a versenyben. Sajnos bringán kb. fél távtól elgörcsöltem és onnan csak pörgettem annak érdekében hogy beérjek (első körben +3 percet, míg az utolsó körben +15 percet kaptam a váltó 1. bringástól akié a legjobb bringás idő volt ezen a napon), de legalább sikerült megtartani a pozíciónkat és 2. helyen beértem), futáson Horváth Barni sokat hozott vissza, de mar nem volt elég az első helyhez!

Köszönöm a csapattársaknak Barni Horváth és Krisztián Ács a hihetetlen teljesítményt!
Köszönöm a felkészítést edzőmnek: Naszódi Zsolt (ENSport)!

Gratulálok győzteseknek és minden indulónak, és köszönjük a profi szervezést Péter Attilának és az egész csapatának! Köszönjük mindenkinek a szurkolást!

Találkozunk jövőre ugyanitt, 3 hét múlva pedig Nagyatádon az ExtremeMan teljes távú triatlonversenyen, ahol szintén K3 SE Kaposvári Kerékpáros Klub Egyesület színeiben versenyzünk, hiszen az „Út maga a Cél”!

K3 SE eXtremeMan csapata váltó 2. hely – 04:45:17
Ács Krisztián (1,9 km úszás 27:15 váltó 2. hely)
Ifj Lőrincz Ferenc (90 km kerékpár 02:50 váltó 2. hely)
Horváth Barni (21,1 km futás 1:24 váltó 2. hely)

Gratulálunk, szép munka volt!