A V4 Ladies Series Restart Zalaegerszeg UCI 1.2-es besorolású női kerékpárverseny betétfutamaként igen színvonalas amatőr mezőnyversenyt rendeztek Zalaegerszegen.

A versenyt az eredeti tervek szerint AKESZ sorozat részeként rendezték volna meg. De végül az AKESZ versenynaptárból törlésre került. Pár hete derült ki hogy mégis megtartják az amatőr futamot is.

Az előzmények ellenére egy igazán nívós versenyen vettünk részt! Az amatőr futam megkapta ugyanazt a biztosítást mint amit az UCI 1.2-es női verseny kapott. Vagyis igazi profi útvonal biztosításban volt részünk. A mezőnyt legalább 30 motoros, 5-6 zsűriautó kísérte, minden kereszteződést rendőrök biztosítottak. A teljes autós forgalmat leterelték az útról. Amatőr versenyzőként itthon, ilyen szintű biztosításban még nem volt részünk. Nagyon nagy élmény volt ilyen körülmények között versenyezni.

A pálya nyomvonala jól kitalált, egy zalai hullámvasútra ültettek fel bennünket a szervezők. Ami összességében talán 1 km sík szakaszt tartalmazott. Egyetlen negatívumot azért ki kell emelnünk, egy kb. 6 km hosszú szakaszt, ahol az útminőség a borzasztónál is borzasztóbb volt. Ezt jobb lett volna kihagyni.

Csapatunk erre a versenyre is nagy létszámmal érkezett:

  • Koller Niki
  • Knézics Attila
  • Szerencsés József
  • Sipos Gergő
  • dr. Takács Ádám
  • Szilágyi Tamás
  • Somogyi Gergely
  • Szél Gábor

A pálya teljesen ismeretlen volt számunkra, annyi információt sikerült csak begyűjtenünk hogy minden emelkedő nagytányéron abszolválható.

A rajt és a cél Zalaegerszeg belvárosában volt, egy 7 km-es lassú rajt után a városon kívül 2 kört kellett megtenni.

A 7 km-es lassú rajt beszélgetéssel telt, ez után a már a városon kívül 2-3 perces megállást követően indult a verseny. Az első 4-5 km nagyon nyugodtan telt, vezetni sem akart nagyon senki. Ezt az állóvizet törte meg először Somogyi Gergő aki egy határozott megindulással szépen el is távolodott a mezőnytől. De ekkor még nem érezte magában az erőt, és inkább visszacsorgott. Nem sokkal később Tomi, és még ketten léptek el a mezőnytől, de őket is megfogták. Egy rövidebb pihenő után, újra elkezdődtek a lószok, de senki nem tudott érdemben elszakadni. ~25 km körül Tomi és Gábor megbeszélték hogy ha Gábor elmegy, akkor Tomi megpróbálja lassítani a mezőnyt. Gábor el is csorgott a mezőnytől, amire még ketten ugrottak fel. Így hármuknak sikerült is megszökniük. A szökevények szépen összedolgozva a második kör elején már 52 másodperc előnnyel rendelkeztek.

Gergő és Tomi nem érezték jól magukat a főmezőnyben, pedig elég jól megrostálták őket, ezért magasabb fokozatra kapcsoltak, és elléptek tőlük. Gergő a második kör 1/3-ában egy emelkedőn érte utol a szökevényeket, és azzal a lendülettel tovább is ment. Tomi és két másik versenyző csatlakozott Gáborék szökéséhez, és együtt haladtak tovább.

Gergő innentől átváltott egyéni időfutam üzemmódba. Tomiék érdemben nem üldözték a csapattárs szökését. Sajnos Gábor 75 km körül már nem bírta a szökevények tempóját, és egy emelkedőn leszakadt.

Gergő fél körös szóló szökés után több mint 2 perc előnnyel az abszolút első helyen futott be.
Tomi a szökés végét megnyomta, és ezzel az abszolút második helyet szerezte meg.
Gábor a végére kicsit kiengedve, Master kategória második helyen végzett.
dr. Takács Ádám a főmezőnnyel teljesítette a teljes távot, okosan versenyezve Elit 2 kategóriában a második helyen végzett.
Niki az erejét jól beosztva nagyon szép versenyzéssel a lányoknál is elhozta az abszolút első helyet!

A csapat többi tagja is nagyon ügyesen versenyzett Sipos Gergő Elit2 korcsoportban a 11-ik lett, Knézics Attila Master korcsoportban a 8-ik helyen végzett. Szerencsés Joci Senior1 korcsoportban a hetedik helyen végzett.

Ismét egy eredményes hétvégén vagyunk túl, gratulálunk mindenkinek!