Nemzeti ünnepünkön Hosszúhetényben folytatódott az AutóCity Skoda Cycling Challenge versenysorozat.

Délelőtt egy rövid hegyi időfutam, délután mezőnyverseny várt az indulókra.

Csapatunk a megérkezés után egy füves, árnyékos részen kényelemesen berendezkedett az egész napos sportfoglalkozásra. Szükség is volt az árnyékra, 11óra körül már 33 fok volt, délután 35-36 fokot is mértek!

A pálya egyszerű, Hosszúhetényen keresztül ki az elkerülő útra, majd onnan fel Köves tetői kereszteződéshez. A tényleges emelkedő az utolsó 3 km, de előtte végig fel-le-fel-le halad a pálya.

Az indulók itt is 10 kategóriában állhatnak rajthoz, a fiataloktól az idősekig.

Az időfutamon férfi Elit kategóriában Somogy Gergely, és Deák Laci, Férfi Master kategóriába Szél Gábor állt rajthoz.

Lacinak ez volt a visszatérő versenye, 340 watt feletti teljesítménnyel 14 perc-es idővel nagyon szépet ment, ezzel Elit 2 kategóriában a 14.-ik helyen végzett.

Gábornak sajnos technikai problémája volt, 6 km körül leesett a lánca, ami miatt kénytelen volt megállni, ezzel kb. fél percet biztosan vesztett. A megállással együtt 13 perc 7 másodperc alatt teljesített a távot, és ezzel Master I. kategóriában az első helyen végzett.

Gergő igazi időfutam specialista, nem titkoltan a győzelemért jött. És ahogy várható is volt, hozta is a papírformát. Abszolútban és Elit 2 kategóriában is az első helyen végzett. 11 perc 24 másodperccel, 400 watt feletti átlagteljesítménnyel!

Meg kell még említenünk csapatunk renitens tagját, Szilágyi Tomi PJKE színekben indulva Elit 1 kategóriában 12 perc 3 másodperces idővel a harmadik helyen végzett.

Gratulálunk nekik!

Az időeredményeket Strava szegmens idő alapján adtuk meg, hivatalos eredmények még nem elérhetőek.