A délelőtti időfutam után pár óra pihenés következett.

Megebédeltünk, és visszavonultunk a fák alá az árnyékba, 1 óra körül már 35 fok volt!

Közben megjött a csapat másik fele is, Ádám, Ati, Joci, Gergő akik csak a délutáni versenyen indultak.

A pálya nem hosszú, ~7km, de semmi sík nincsen benne, vagy felfelé mész, vagy lefelé gurulsz.

A táv sem sok, 11-13 kör korcsoporttól függően, de a hullámos pálya és a forróság együtt azért megkérdezi milyen éppen az állóképességed!

A verseny előtt fél órával volt akin még mez sem volt, a melegben senkinek nem volt kedve megmozdulni sem.

Rajt előtt 15 perccel gyorsan átbeszéltünk a lányokkal a frissítést. Ez a verseny a frissítésről fog szólni, hiába csak ~2 óra, itt bizony inni kell.

Negyed órával a rajt előtt, kezdett el mindenki mozgolódni, a többi csapat is melegített már.

A rajtban Herke Szabolcs elmondta a szokásos dolgokat, a legfontosabb talán az hogy az ez első fő utcai mászásnál lassú rajt van. Itt meg is jegyeztük hogy tavaly is lassú rajt volt, dombon felfelé 35-el! 😀
Idén Szabolcs tényleg lassan vitt fel bennünket, jó volt nem egyből 500 watt-on mászni.

A rajt az elkerülő kanyarban 3-an meg is léptek, és ebből a szökésből tovább is ment Narke-s Lippai Marci. A mezőny itt még valószínűleg aludt, senki nem akart utána menni. Meleg van!

Ahogy fogytak a körök, úgy fogyott a főmezőny is. Az első kör után Tomi defektelt, az 5-ik körben már csak Gábor és Ádám volt a főmezőnyben. A mezőny tempója hullámzott, minden ~3ik körben megrántotta valaki a fő utcai dombot, egy körrel később ugyanott komótosan mindenki kulacsot vett fel. Igen!, kb. 2 körönként kellett egy kulcs! Ha nincsenek ott a lányok, megfőttünk volna!

A meleget a célban csak a speaker tudta felülmúlni, az első pár körben királyok voltunk, 4-5 körrel később szerinte lassan haladtunk, volt akit letehenezett, volt akitől megkérdezte ilyen menő bringával miért így halad. Saját bevallása szerint, ő ilyen, nekünk egy kicsit azért néha sok volt.

Szép lassan fogytak a körök és a kilométerek, Gábor Antal Attilával néha próbálkozott akciózni, de vagy nem jött senki, vagy megunták és a mezőny megfogta őket. A nyolcadik kör körül már csak 10-15-en voltak elöl, tőlünk már csak Gábor. A meleg nagyon szelektálta a mezőnyt.

A 10-ik körben Gábor frissítés közben a dombon megúszott, de fél kör alatt sikerült visszazárkózni a mezőnyre, így a befutó körében a főmezőny közepéről kezdte az utolsó 300 métert.

Nagy sprint nem volt, nem volt kivel, Gábor végig aktívan versenyezve megszerezte Master I korcsoportban az első helyet.

Attila hátsérülése ellenére Master II korcsoportban a hetedik helyen végzett.

Joci Senior I korcsoportban a negyedik helyen végzett.

Gergő 20 másodperccel maradt le a kategória harmadik helyéről így Elit 2 kategóriában a negyedik helyen végzett.

Ádám sajnos nem fejezte be a versenyt.

Gratulálunk mindenkinek, külön köszönjük a lányoknak a kiváló frissítést!