Idén 30. alkalommal rendezték meg Nagyatádon a hosszútávú triatlon bajnokságot. A triatlanosok között csak az év leghosszabb napjaként emlegetett verseny idén is rászolgált a nevére.
Igazi extrém körülmények vártak az egyéni és váltóban indulókra.
A 3,8 kilométeres úszáshpz, 180 kilométer kerékpározáshoz és a 42,195 kilométer futáshoz kellemes 30-35 fokos hőmérséklet társult.

Egyesületünk a 4-8 fős váltók között indult, a következő összetételben:

úszás – Bozsó Sára, Ács Krisztián,
kerékpár- Ifj. Lőrincz Ferenc, Horváth Tamás
futás – Nádasdi Eszter, Horváth Barnabás

A csapatunk 4-8 fős váltók között az első helyen végzett 09:00:23 idővel.
A váltók között pedig az abszolút 4. helyet szerezték meg.

A versenyről Feri készített egy rövid beszámolót:

Idén második alkalommal indultunk váltóban a K3 SE Kaposvári Kerékpáros Klub Egyesület színeiben, a kitűzött cél 09:00 óra volt. (1:00 úszás, 5:00 kerékpár és 3:00 futást terveztünk ami sikerült is!) A tavalyi 09:41 után, 41 percet javítottunk! Ehhez persze hozzájárult az kerékpárpálya új útvonala is (Ágneslaki szakasz kimaradt).
Nagyon örülünk az eredménynek, az úszó pálya kicsit hosszabb lett, a bringa pálya kicsit rövidebb, nagyon meleg volt. Nem csak az „év leghosszabb, de talán a legmelegebb is” volt a versenyzőknek!
Végig szoros versenyben a végén Horvát Barni fantasztikus futás sprintben tudtunk feljönni erre az előkelő helyre!

Köszönöm a csapattársaknak Bozsó Sára, Nádasdi Eszter, Horváth Barni, Horváth Tamás és Ács Krisztiánnak a hihetetlen teljesítményt! Köszönöm a felkészítést edzőmnek: Naszódi Zsoltnak (ENSPORT Kaposvár)!
Gratulálok győzteseknek és minden indulónak, akik egyéniben vagy váltóban ebben a döglesztő melegben teljesíteni tudták a távot! Köszönjük a profi szervezést!
Köszönjük mindenkinek a frissítést és a szurkolást!

Találkozunk jövőre ugyanitt, hiszen az „Út maga a Cél”!