Az AKESZ kupasorozat keretében 12. alkalommal került megrendezésre Esztergomban Pilis Kupa első fordulója.

Az egyenkénti indítású időfutam már évek óta a szezon egyik utolsó igazi erőpróbája. A táv korosztálytól függetlenül mindenkinek 24 km. A pálya első 12m-en sík, majd a Parkerdő területére bekanyarodva a kezdeti 4-6%-os emelkedés az utolsó 300 m-en 12%-on zárul. A befutó Két-Bükkfa nyeregnél található.

A dobogókőre vezető erdei utat pár éve újraaszfaltozták, így az útminőségre sem lehet panasz.

A versenyen idén két korcsoportban vettünk részt.

Somogyi Gergő Elit 2, Péter-Lichtenberger Ábris pedig U13 korcsoportban indult.

Ábris idén versenyzett itt először, Gergő már rutinos róka ezen a pályán, nyert már itt abszolútban pályacsúccsal is.

Az időjárás sajnos nem volt tökéletes, meleg, párás idő volt, ami sokak teljesítményét befolyásolta.

Ábrisnál a taktika az volt, hogy síkon kényelmes tempó legyen és inkább a hegyen próbál dominálni. Szerencsére ez sikerült is neki, egy órán belül csak ő tudott jönni. 59:40 perces idővel kategória első helyén végzett. Több mint egy perccel verte a második és több mint hat perccel a harmadik helyzettet!

Gergő a bemelegítésnél még nagyon jól érezte magát, de a párás meleg nem esett neki jól. Az elindulás után saját elmondása szerint elment a kedve az egésztől, még a wattok megjelenítését is kikapcsolta az óráján. De szerencsére nem engedte el, 351 wattot tekert 42 perc 16 másodpercre, ezzel ő nem volt elégedett. Ez az idő az abszolút második, és kategória első helyre viszont bőven elegendő volt!

Gratulálunk nekik!