Éppen, hogy elindult az idei országúti kerékpáros versenyszezon, egyből fel is pörögtek az események. Sok elmaradt versenyt kell rövid idő alatt pótolni.
Tamásiban a hétvégén az utánpótlásé volt a főszerep. Három utánpótlás Országos Bajnoki egy kritérium és egy mezőnyverseny került megrendezésre.

Csapatunkat U13-as korcsoportban ismét Péter-Lichtenberger Ábris képviselte.
Ábris 2 nap alatt 5 versenyen is indult.

Péter Balázs, Ábris apukájának beszámolói a versenyekről:

Szombaton délelőtt a Parkerdő területén elsőként az Országos Utánpótlás Mezőnyverseny.
Ábrisra U13-sa korosztályban 24 km várt egy szűk erdei úton, amit az éjszakai esőzések miatt 3 kilométerrel megrövidítettek.
Az áttétel ellenőrzés után, lassú rajttal indult a mezőny. Féltávnál kaptuk az információt, hogy van egy hat fős elmenés, amiben Ábris is benne van. Hamarosan a felvezető motoros mögött Ábris jelent meg az élen. Kétszáz méterrel a cél előtt kb. 12 méteres előnye volt!
Itt követte el a számára végzetes hibát, hogy hátranézett. Az előnyt megnyugtatónak találta!
De nem látta, hogy az addig második helyen lévő fiú irdatlan hajrát vágott ki és a cél előtt 3 méterrel megelőzte Ábrist. Ezzel Ábris a második helyen végzett.
Nagyon csalódottak voltunk, de reméljük, hogy hosszútávon ebből profitálni lehet.
Életre szóló lecke, hogy a versenynek a cél után 1 méterrel van csak vége.

Nem volt sok időnk gondolkodni a szombati versenyen, hiszen vasárnap délelőtt három állórajtos pályakerékpár OB szám várt Ábrisra – 200, 500 és 1000 méter.

Az U13-as korosztályban az első rajthoz álló versenyző ő volt mindhárom számban.
Az időmérés sajnálatos módon nem chip-es volt, hanem kézi- rajtoltatás, időmérés, tehát sok múlt a stoppert kezelő reakcióidején. Ábris ideje 200 méteren 20 másodperc alatti volt, ami a tavalyi eredményéhez képest két másodperces javulás, de sajnos ez sem volt elég a győzelemhez, mert 46 ezredmásodperccel alul maradt.
Az 500 méteres távon önmagához képest egy év alatt 4 másodperccel volt gyorsabb, viszont itt is volt nála egy kicsivel jobb versenyző, aki 129 ezreddel ment jobb időt.


Következett az 1000 méter, Ábris nagyon eltökélt és szemmel láthatólag is nagyon gyors volt, az előző évhez képest itt is nagy fejlődést mutatott, hiszen 5,2 másodpercet javított a saját idején, de ahogy ezen a hétvégén ez már törvényszerűnek mutatkozott megint második lett.
Elkeseredett és csalódott volt….., nem vigasztalta az elért öt ezüst érem sem.

Délután Tamási központjában pedig egy 8 kilométeres (4 kör, 2 részhajrával) kritérium verseny került megrendezésre. Ez nem a legerősebb versenyszáma.
Elvárás a helyezést illetően nem volt vele szemben, hiszen tudjuk, hogy nem szereti ezt a fajta versenyzést.
Ennek ellenére minden erejét összeszedve, 34 km/órás átlaggal , az első részhajránál a harmadik helyen, a másodiknál pedig a második helyen ért célba, így ismét egy ezüst érem került a nyakába.
Bár Ábris csalódott és még nem igazán örül ezeknek az érmeknek, hiszen többet várt magától, mi nagyon büszkék vagyunk a teljesítményére, kitartására, hogy 11 évesen ilyen eredményt ért el.

Mi is gratulálunk neki ehhez az „Ezüstös” hétvégéhez!
Ábris minden verseny hétvégén szállítja az érmeket, ehhez nagyon sok kitartás és energia kell!
Mi „öregebbek” már nagyon tudnánk örülni ennyi ezüstnek „is” 🙂