A tavalyi évhez hasonlóan Békéscsabán került megrendezésre az idei kritérium országos bajnokság. Az elmúlt években már jól bevált pályán nem változtattak, egy kilométeres, teljesen lezárt útszakaszon zajlott a versengés, tizennégy korcsoportban.

A kritérium szabályai szerint, minden gyorsasági hajrá első négy helyezettje 5, 3, 2,1 pontot kapott. A körelőnyt elért versenyző plusz 20 ponttal gazdagodott, a körhátrányba kerülő 20 pontot vesztett. A győztes az aki a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a több hajrágyőzelem számított.

Csapatunkat idén is Péter-Lichtenberg Ábris képviselte.

Következzen Ábrisék beszámolója a versenyről:

Ábrisnak ez a versenyszám fekszik a legkevésbé, éppen ezért a versenyt megelőzően, kitartóan gyakorolta a kanyarodást, amire szükség is volt, hiszen az 1 km-es körpályán 6 kanyar van ezen a versenyen.
Az U13-as korosztály 10 órakor rajtolt. Az első kanyarban történ egy bukás, amit Ábris csak úgy tudott elkerülni, hogy ki kellett akasztania, különben rá ment volna a földön fekvő versenyzőre. Ennek következtében összeszedett egy 30-50 méteres hátrányt, amit próbált ledolgozni az első és második körben, de sajnos 10-15 méteren múlott, hogy felérjen az elsőre. Ezután saját tempóban haladt a második helyen a célig- a tavalyi 27 km/h szemben, idén 35 km/h feletti átlaggal sikerült a távot teljesítenie -, ezzel megszerezte a versenyszezon hatodik OB ezüst érmét.


Idén nem sikerült bajnoki mezt szerezni, de minden versenyszámban stabilan a második helyen teljesített, amivel nem elégedett, hiszen többet várt magától, de azt gondolom, hogy mi okkal lehetünk rá büszkék.

Ábris!
Mi is büszkék vagyunk rád! Hat OB, hat ezüst, csinálja utánad bárki!

Képek: Vigh Attila, Vanik Zoltán