Nem a megszokott júniusi időpontban, de idén is megrendezésre került a Tour de Zalakaros versenysorozat.
A szombati és vasárnapi versenynapokon több versennyel várnak a szervezők minden kerékpározni szeretőt. Itt mindenki megtalálja a neki megfelelő távot, és nehézséget.

Egyesületünk idén is, immár negyedik alkalommal az AutoTeam autókereskedéssel közös csapatot nevezett. A csapat minimálisan minden évben változik, de a lendület az marad!

A pálya semmit nem változott, Zalakarosról északra indul, majd a Kis-Balatont megkerülve érkezik vissza a rajthoz. A pálya tartalmaz kb. 13 km kerékpár utat is, éles és szűk kanyarokkal, forgalomlassító elemekkel. A kerékpárutas „csiki-csukik” miatt itt nem elég csak gyorsnak lenni, nagyon sokat számít a technika, sok erőt kivesznek a folyamatos kigyorsítások.

Az időjárás sajnos vicces kedvében volt, 10 óra körül kellemes 8 C, és folyamatosan szemerkélt az eső.
Idén is az abszolút első helyért jöttünk!
A korábbi évekhez képest, a szabályok csak két időfutam kerékpár használatát engedték meg. Nem hivatalosan azt az információt kaptuk, hogy ezt senki nem fogja ellenőrizni, de nem akartunk kockáztatni! A többi résztvevő csapat közül, ez többen nem vették figyelembe, és mind az öten időfutam kerékpárt használtak!

Csapatunkat eredetileg teljesen megegyezett a tavalyival, Bozsó Zoltán, Szilágyi Tamás, Somogyi Gergely, Szél Gábor , és Somogyi Miki. De Miki pénteken belázasodott, ezért nem tudtok elindulni.
A gyors beugró szerepét Zsille Péter vállalta!

A hideg és az eső miatt a megszokott, ~40 perces bemelegítés idén elmaradt. A parkolóban készülődés közben nagyon kicsi volt lelkesedés.
Előre megbeszéltük hogy nagyon óvatosak leszünk, ilyen körülmények között nagy az esélye egy bukásnak, ezt pedig inkább kihagynánk.

A rajtban 5-10 perces rövid melegítés után álltunk be.
A terv az volt hogy a két időfutam kerékpárral Somogyi Gergő és Bozsó Zoli forognak elől, a többiek pedig végig mögöttük. Sima országúti bringával, azért nehéz 50 felett haladni.
A körülmények ellenére a srácok már az elején nagyon bekezdtek!
Az első ~9 km-en (Zalakaros-Zalaszabar) között 50,5 km/h-s átlagot hajtottak.


A Kis-Balaton melletti kerékpár úton több nagyon lassú kanyar, fordító is található, ezeket nagyon óvatosan kellett venniük a vizes úton.
A szervezők mindenre oda figyeltek, a bringaútról végig lefújták a leveleket!
Zalakomár után még veszekedni is volt idejük! Nem értettek egyet a tempóval, Gergő szerint mehettek volna gyorsabban is! 😀

A befutó után nagyon meglepődtünk, a körülmények ellenére, a hivatalosan mért idejük 1 másodperccel lett rosszabb mint a tavalyi! Az idei idő 48 perc 1 másodperc!
Úgy hogy esett, és csak kettő időfutam kerékpárt használtak!

Ezzel az idővel idén is az abszolút első helyet szerezték meg!

Gratulálunk nekik!