2020 minden szempontból egy furcsa év volt. A pandémia miatt feje tetejére állt az egész világ, így a sport és szabadidős tevékenységek is. Megtanultunk újra szoros szabályok között élni.

2020 januárban még nagyon bizakodóan vágtunk neki az évnek, a téli hónapokat igen aktívan töltöttük.
Több mint 21 cég szavazott nekünk 2020-ra bizalmat, és támogatta anyagilag az egyesületünket.
A kaposvári és környékbeli cégektől befolyt támogatást az egyesület működésére és kiemelten a 2020-as szezonban versenyeztetésre szerettük volna felhasználni.
Nagyon meglepődtünk hogy idén két éves egyesületünknek ekkora bizalmat szavaztak, ez nagyon-nagyon köszönjük!
A befolyt összeget teljes egészében egyesületünk tagjainak versenyeztetésére, és új csapat mezek beszerzésére szerettük volna fordítani.
Ezért még februárban meg is kezdődött, az idei és egyben első egyesületi csapatmezünk tervezése.
Egyesületi szervezésben, de egyéni finanszírozásban februárban kellemes 18-20 fokban Spanyolországban edző táboroztunk. Ekkor már érezhető volt, hogy ez lehet hogy egy furcsa év lesz! Itthon még semmit nem tudtunk Covid-19-ről, de a repülőtereken már nagyon sokan maszkot viseltek.

Március elején nyilvánvalóvá vált, hogy sajnos baj van. A szokásos évadnyitó Tamási Kupára ugyan még beneveztünk, de a verseny már nem került megrendezésre. Szezonkezdés helyett, kijárási korlátozás vette kezdetét. Amit furcsa módon egy picit még élveztünk is! A kellemes tavaszi időben, zéró forgalomban lehetett gyűjteni a kilométereket.
A bizonytalanság miatt, sajnos ekkor ez egy picit céltalannak tűnt.
Szerencsére hamar túl voltunk a szigorításokon, újra úgy tűnt elkezdődik a szezon.
Ahogy a szabályozások megengedték, újra elkezdtük a közös edzéseket, ahol egyre többen, és többen vettetek részt. Nem volt ritka a 20-25 fős csoportos tekerés sem!
A még februárban elkezdett csapatmez projekt, anyaghiány miatt kicsit lassan haladt, de júniusra elkészültek!

Pont jókor, a nyár beköszöntével végre kezdetét vehette a 2020-as versenyszezon is!
Idén egyesületi színekben elsőként a kaposvári eXtremeMan51.5-ön vettünk részt, ahol csapat váltóban egy első hellyel kezdtük az évet!

Sajnos ez után ismét jött a 2020 faktor, az idei országúti szezonnyitó verseny, az I. Gran Gella Giro Kupa volt, ami igen hamar ~4 kilométerrel a rajt után, Magyarország talán legnagyobb kerékpáros versenybalesetével véget is ért!
Péter-Lichtenberger Ábris egy győzelemmel be tudta fejezni az utánpótlás korosztály versenyét, a többiek már sajnos nem értek körbe. Szerencsére egyesületünkből komolyabb sérülést senki sem szenvedett.

A nyár és az ősz igen aktívan telt, minden hétvégét az ország valamelyik pontján, valamilyen versenyen töltöttünk. Volt olyan hétvége hogy 2-3 versenyt is rendeztek egyszerre, az aktívabb sportolóink szombat, vasárnap is indultak, néha egymástól több 100 kilométerre lévő helyszíneken.

A legaktivabb versenyzőnk, Péter-Lichtenberger Ábris, Ábris idén 4 második helyett szerzett különböző Országos Bajnoki futamokon, ezen felül mezőnyben, és pályán is minden versenyen ahol indult dobogós helyen végzett.

Somogyi Gergely Kincsesbányán Amatőr magyar bajnoki címet szerzett, 6 perces előnnyel a komplett mezőnnyel szemben! Gergő ezen kívül időfutamokon mutatta meg erejét, ahol elindult, ott az első helyen végzett.

A hölgyek közül kiemelnénk Varga Anitát, aki szintén halmozta az aranyérmeket, 6 versenyen is jobbnak bizonyult a többieknél!

Kiemelnénk még Tour de Zalakaroson megrendezésre kerülő Szabadics Ride csapat időfutamot, ahol idén ismét elhoztuk az első helyet, a mostoha időjárás ellenére a tavalyival megegyező idővel!

Összesen 14 arany, 11 ezüst, és 5 bronz érmet szereztünk ez alatt a pár hónap alatt!

A szezon végére jól el is fáradtunk, de ennek ellenére a rossz idő beköszöntével folyamatosan találkozhattok velünk az utakon. Ahogy egy picit jobb idő lesz, biztosan fogtok látni egy-egy K3SE-s mezt a Kaposvár-Mernye útvonalon!

Szeretnénk megköszönni a szponzorainknak a bizalmat, és az anyagi támogatást!
Lehetőségeinkhez képest igyekeztünk megfelelni.
Reméljük a csonka szezon ellenére elégedettek az elért eredményeinkkel.

Szeretnénk megköszönni azoknak akik idén léptek be egyesületünkbe, hogy csatlakoztak hozzánk.
Már több mint 50-en vagyunk, hivatalos egyesületi tagok.

Találkozunk 2021-ben!

A 2020-as évi szezonunk hivatalos támogató: