Sok volt a bizonytalanság a verseny körül. A pandémia miatt sokáig bizonytalan volt hogy az eredeti időpontban megrendezésre kerül-e a verseny. Az utolsó napokban még az útvonalon is változtattak, de végül az amatőr versenyzési korlátozásokat részben feloldották, így semmi akadálya nem volt a verseny megrendezésének.
A verseny nyomvonala egy 127 km-es, dimbes-dombos pályát járt be a Vértesben és a Velencei-tó környékén.
Az időjárás még tavaszias volt, igaz eső már nem esett, de a szél erős volt.

A szervezők két pályát jelöltek ki, egy 70 km-es rövid távot, és egy 130 km-es hosszú távot.

Csapatunkból a rövid távon Varga Anita, Knézics Attila, Antal Tamás és Szerencsés József, a hosszú távon pedig Zsille Péter indult.

A sok bizonytalanság miatt a hosszú távon nem volt nagy létszám, körülbelül 70-en vágtak neki a távnak. Az első 2-3 km-es emelkedőt egyből meg is rántotta a mezőny, itt egyből történt is egy rosta, a mezőny több mint a fele le is szakadt. Peti jól helyezkedett, elől maradt.
A hátszeles részen elég sokan felértek, így a Velencei tóig újra nagyobb létszámban haladtak.
Ez után következett az oldalszeles, hullámos rész, ami elég jól megrostálta a mezőnyt.
Itt kialakult egy két fős szökés, akik később haza is értek. A szökésben Zengős versenyző is volt, ők megpróbálták kontrollálni a maradék mezőnyt.
A befutóra ~15-en maradtak, köztük Peti is, korcsoportjából egyedül tudott ottmaradni.
A sprintnél elmondása szerint nem helyezkedett a legjobban, így végül az abszolút hetedik, és kategória első helyen végzett!

Rövid távon sajnos részletes versenybeszámoló nem érkezett, de Varga Anita a hölgyek között abszolút negyedik és kategória első helyen végzett!

Gratulálunk neki

Sajnos a szervezők semmilyen hivatalos képanyagot nem tettek elérhetővé a versenyről!