Minden évben az eXtremeMan triatlon versenysorozat második állomása Kaposvár.
A féltávú triatlon versenyen 1900 m úszását, 90 km kerékpározását és 21,1 km futását kell teljesítenie az indulóknak.

Az idei évben a Deseda bealgásodása miatt a szervezők kénytelenek voltak az úszást kivenni a sportágak közül, így került sor az eXtremeMan113 triatlon helyett duatlon versenyre (5,2 km futás, 90 km kerékpár és 21,1km futás).

A korábbi években megszokottakhoz képest a kerékpárpálya is változott. A lezárt Kaposvár elkerülő útról átkerült az R67 szervizútra. Az új útvonal egy 30 km-es körpályából áll a Toponár-Kaposfüred-Somogyaszaló-Mernye oda vissza útvonalon. Itt 3 kört kellett a versenyzőknek teljesíteni, összesen 630 m szint emelkedéssel. A kerékpár versenyt nehezítette, hogy Kaposfüredet elkerülő főutat átépítés miatt lezárták, a forgalmat pedig a településre terelték, így a verseny a vasárnapi balatoni csúcsforgalommal párhuzamosan zajlott.

Mivel hazai verseny, így a Kaposvár Kerékpáros Klub az elmúlt években mindig indított váltóban csapatot, és mivel a triatlonban a leghosszabb versenyszám a kerékpár, így rendre a dobogón végeztünk.

Az első futás a papírforma szerint Horváth Barninak ment a legjobban, így a kerékpározást az egyesületi váltóink a 2. és 4. helyen kezdték meg. Azonban Somogyi Gergő gyorsan átvette a vezetés az abszolútban, így a legjobb kerékpáros idővel 02:05 alatt (43 km/h átlag) teljesítette a 90 km-es kerékpáros távot, Zsille Péter 02:22 idővel (38 km/h átlag) bejött a 2. helyen míg ifj. Lőrincz Ferenc 02:39 idővel (34 km/h átlag) a 3. helyen ért be.

A második futást az első helyről kezdte Szerencsés Lili, aki alapvetően csak egy futásra készült. Lili végig nagyon szépen futott! Az első két hely a futás során megfordult Horváth Barni 01:25 félmaratonját követően.

A másik váltónkban Szerencsés Norbinak egy picit könnyebb feladata volt, neki a harmadik hely megtartása volt a feladat, amit egy szép futással meg is tartott!

Az idei év nagyon nagy izgalmakat hozott a válóversenyben, mivel soha ilyen erős mezőny nem állt rajhoz váltóban, két csapatot is indítottunk, akik a dobogó 2. és 3. fokára állhattak fel, a győztes csapat mellé, akinél szintén K3SE kerékpárosa Zsille Péter állt a KAC-MG Produkt színeiben.

1. hely KAC-MG Produkt csapata (Horváth Barnabás, Zsille Péter) 04:06:46
2. hely Kaposvári Kerékpáros Klub 2. csapata (Szerencsés Lili, Somogyi Gergely) 04:13:15
3. hely Kaposvári Kerékpáros Klub 1. csapata (Szerencsés Norbert és ifj. Lőrincz Ferenc) 04:34:06

Gratulálunk a győzteseknek és minden egyéni és váltóban indulónak, és köszönjük a szervezést Péter Attilanak és az eXtremeMan113 egész csapatának! Köszönjük mindenkinek a szurkolást!!!!

Hivatalos eredmények.