A nagy hagyományokkal rendelkező verseny, szintfelmérő is egyben a szezon elején. Sajnos idén is a vírushelyzet miatt a korábbi évektől eltérő módon augusztusban került megrendezésre.
A pálya a szokásos, a Tarjáni focipályától rajt, innen egy kellemes hullámos útvonalon jutunk el a Bajnai fordítóig. A pálya nehézségét a héregi emelkedő adja, amelyet mindkét irányból meg kell mászni. Mindkét mászás után, rövid, de tempós, technikás lejtmenet fokozza még az adrenalint.
A folyamatosan hullámzó pálya mellett az időjárás nehezítette a versenyzők dolgát. Az év egyik legmelegebb hetében, extrém magas hőmérsékletben kellett teljesíteni a távot. Dél körül már 36 fokot mértek!

A szervezők két távot jelöltek ki, a rövidtáv 14km, a hosszútáv 25 km volt, mindkét távban benne volt a héregi domb.

Csapatunkat idén Péter-Lichtenberger Ábris és Szél Gábor képviselte.

A rövidtáv indulói 10 óra után rajtoltak, így nekik egy picit még kellemesebb volt az idő, de fázni ők sem fáztak!
Ábris idén nagyon ráérzett az időfutamokra, ez alól STOP TT sem volt kivétel. Nagyon szép egyenletes teljesítménnyel teljesítette a távot. A 15km-es pályán 22:17-es időt, és 37 km/h-s átlagot tekert!
A fő riválisát még a cél előtt utolérte.
Itt kiemelendő hogy U15-ös korcsoportban semmilyen időfutam kiegészítő használata sem megengedett. Tehát könyöklő és telekerék nélkül, áttétel megkötés mellett, ilyen gyors, egy nem sík pályán!
Ábris U15 korcsoportban az első, és rövidtávon abszolútban a második helyen végzett!

A hosszútávon indulókra már igazi forróság várt, nekik a száraz meleggel is meg kellett küzdeniük.A verseny után mindenki arról számolt be, hogy úgy érzete nem halad, erőtlennek, lassúnak találta a körét.
Gábor is hasonló érzésekkel fejezte be a 25 km-es távot. A rajtja nem volt a legösszeszedettebb, a pályán viszont jól haladt. Bár érzésre nem tűnt egy jó időnek, az óra szerencsére mást mutatott!
37:37-es idővel, 40,2 km/h-s átlaggal az abszolút második és kategória első helyén végzett!

Gratulálunk nekik!