Az év utolsó időfutamára egészen Komáromig kellett utaznunk. A Brigetio Sport Egyesület szervezésében, a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnoksága sorozat részekén, a korábbiakban már megszokott módon, de ismét új helyszínen került megrendezésre az ötödik Brigetio Időfutam.
Október első hétvégéjén az ősz is beköszöntött, a korábbi 25 fokok helyett, 15 fok és viharos szél nehezítette a versenyt.
A nem ideális időjárás ellenére közel 150-en indultak, köztük a határ közelsége miatt a megszokott magyar indulok mellett, Szlovákiából érkeztek versenyzők is.
A tempós haladást nehezítette még a pálya is, az útminőség sajnos a rosszabbak közé sorolható, ezen felül sok volt a lassú kanyar is.

Csaptunk utolsó időfutam versenyén Péter-Lichtenberger Ábris U15 korosztályban, és Szél Gábor Master korosztályban indult, a móka kedvéért egymás mögött 3 perc különbséggel.

Ábris célja ezen a versenyen is az első hely volt. Indulás előtt fél órával, még nem látszott rajta a lendület, de a nagy szél ellenére ismét nagyon összeszedetten, és végig egyenletesen haladt.
A várt eredmény nem is maradt el, ismét a korcsoport első helyén végzett!

Gábor szintén a korcsoport első helyét tűzte ki célul, ebben azért még hátráltatta a két héttel korábbi bukás miatti könyök sérülése. Egy picivel a megszokott wattok alatt teljesített, de azért szépen haladt. Közel 44 km/órás átlaggal a korcsoport második helyén végzett, csak 4 másodperccel maradt el az első helytől. Ez az abszolút ötödik idő volt.

Ezzel a hétvégével lezárult egyesületünk versenyzői részére a szezon. Két korcsoportos országos bajnoki címmel, nagyon sok dobogóval, sikeres évet zártak a srácok. Reméljük jövőre még tudjuk fokozni!

Gratulálunk nekik!