Idén immár 17 alkalommal megrendezésre kerülő Sajó Péter Emlékversennyel itthon is elindult az országúti versenyszezon. A Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros egyesület rendezésében, igazi tavaszi, már-már kora nyári időben, magyar és külföldi versenyzők szelték a szekszárdi dombokat.

A rajt és a cél idén is Tevel községben volt, a körpálya a korábbi évekkel megegyező sok sík részt nem tartalmazó karika. A cél Tevel község után található dombtetőn helyezkedik el.

Egyesületünkből többen is indultak a versenyen, Péter-Lichtenberger Ábris U15, Knézics Attila Senior3, Zsille Péter Senior3, és Szerencsés József Senior3.
(A korcsoportok itt eltérnek a megszokottaktól!)

Ábris rögtön az első versenyen oda raktak magát, és megmutatta mennyit jelent egy jó alapozás.
A verseny felénél faképnél hagyta a többieket, és megszökött, a szökés annyira sikeres volt hogy 3 perc előnnyel érkezett meg a célba, és ezzel megnyerte az U15-ös korcsoportot.
Így kell egy évet elkezdeni!

Petiék korcsoportja végig együtt maradt, folyamatosak voltak az elszakadási kísérletek, de érdemi szökést senki nem tudott kialakítani. Peti is többször próbálkozott. A versenyt az utolsó domb döntötte el, Peti végül is kemény küzdelemmel a harmadik helyen ért célba.

Gratulálunk nekik!