Az elmúlt két évben COVID miatt nagyon sok verseny elmaradt, vagy más időpontra került. Április hagyományosan az időfutamok hónapja, idén ismét visszakerült minden a jól megszokott időpontokra.
A kellemes kora tavaszi időben, 2-3 fok, természetesen szél és helyenként szemerkélő esőben került megrendezésre az AKESZ versenysorozat nyitó eseménye a Békás-időfutam.
Visszatekintve a tavalyi júliusi időpontra, azért jobb a kellemes nyári melegben az órával versenyezni.
A helyszín a korábbi éveknek megfelelően a Leányfalu és Kisoroszi közötti nagyjából sík 18 km-es útszakasz, természetesen a magyar valóságnak megfelelő néhol katasztrofális útminőségben.
Egyesületünk több időfutam specialistával is rendelkezik, ezért már nagyon vártuk ezt a versenyt.
A télies időjárás, és az eső miatt a fiúk inkább a jó meleg szobát választották, a hölgyek viszont bírják a hideget! Varga Anita a körülmények ellenére is rajthoz állt.
Anita túl van a téli alapozáson, ennek megfelelően jó formában, idén is sok-sok dobogós céllal kezdte meg az évet. Anita jellemzően mezőnyversenyeken vesz részt, de az időfutam sem áll azért távol tőle.
A 18 kilométert, 31 perc 46 másodperc alatt teljesítette, ezzel a korcsoportjában a második helyen végzett, Az első helyről összesen 1,9 másodperccel maradt le!

Szép szezonkezdés, gratulálunk!