Tatabányai Kerékpáros és Triatlon Klub szervezésében, idén harmincadik (igen, ennyi!) alkalommal került megrendezésre az egyik legerősebb itthoni amatőr időfutam verseny.
A pálya a szokásos, a Tarjáni focipályától rajt, innen egy kellemes hullámos útvonalon jutunk el a Bajnai fordítóig. A pálya nehézségét a héregi emelkedő adja, amelyet mindkét irányból meg kell mászni. Mindkét mászás után, rövid, de tempós, technikás lejtmenet fokozza még az adrenalint.
A folyamatosan hullámzó pálya mellett az időjárás nehezítette a versenyzők dolgát.
A tavalyi beszámolónkban külön kiemeltük az extrém időjárást, ez idén sem volt másként. Tavaly a hőség, idén a viharos szél nehezítette az indulok dolgát.
A 12 fok, és 40-50 km/órás szél igazán nehéz körülményeket varázsolt, az időfutam pozícióban könyökölve, különösen veszélyes az oldalról érkező, viharos szél.

A szervezők két távot jelöltek ki, a rövidtáv 14km, a hosszútáv 25 km volt, mindkét távban benne volt a héregi domb.

A múlt hétvégi Békás időfutam után, itt is rajthoz áll Varga Anita. A fiúk közül idén először versenyzett Somogyi Gergő, és Szél Gábor.

Anita hozta a kötelezőt, bár az időfutam szakággal még ismerkedik, ennek ellenére nagyon már jól halad. A szél ugyan feladta neki is a leckét, de ennek ellenére korcsoportjában a második helyen végzett.

Gergő egyik kedvenc versenye a Stop TT, nagyon sokszor állt már itt dobogón, az abszolút leggyorsabb idő is az övé.
A nagy szélre való tekintettel, előre egy normál, alacsony peremes kereket rakott be, a hullámos pályának elől 60-as lánctányérral vágott neki!
Idén is nagyon haladt, kategória első, és az abszolút második helyet szerezte meg.

Gratulálunk nekik!