Túl vagyunk rajta! Sajnos!
Nagyon vártuk, és minden várakozásunkat felülmúlta!

2016-ban Tour de Hongrie első szakasza haladt át Kaposváron, milyen nagy szó volt ez.
Öt évvel később, 2021-ben már Tour de Hongrie befutó város voltunk. Azt hittük innen már nincsen tovább.
2020-ban kicsit szomorúan vettük tudomásul hogy Giro elkerül bennünket, aztán jött a Covid, és mindent átírt. 2021. november 3.-án publikussá vált, 2022-ben Kaposvárról rajtól a Giro d’Italia harmadik szakasza.

Egyszerűen nem hittük el, nem elég hogy Magyarországra jön a második legnagyobb Grand Tour széria, de szó szerint házhoz jön!
Az igazi fotelhuszároknak elég csak kimenni az utca végére, és onnan nézhetik ahogy elhalad a Peloton.

Hihetetlennek, és távolinak tűnt az egész.

Repült az idő, 100 nappal a nagy rajt előtt, rózsaszínbe öltözött a város, itt már elhittük, ez itt és most fog történni.
Korábbi edzéseken viccesen beszélgettünk, egy Kaposvár-Nagybajom szakaszon mit menne egy Contador, Sagan? Ezek a mi útjaink! Nap mint nap koptatjuk őket, ismerjük minden méterüket, az összes úthibát, az összes kereszteződést.
Tényleg hihetetlennek tűnt hogy azokon az utakon World Tour profik fognak majd tekerni.

A nagy rajt előtti egy hónap az szó szerint elrepült! Mi is megtettük a magunkét, rövidebb-hosszabb túrákat szerveztünk, ezekkel hangolódtunk május 8.-ra.
Egyesületünk tagjai rózsaszínbe öltöztetek, ez csak a miénk volt, büszkén viseltük és viseljük később is az egyedi Giro-s mezünket. Nem sok másik csapat mondhatja el, hogy van ilyenje.


A rajt előtt egy héttel, megmozgattuk az amatőröket, közel 140-en tekertük le együtt az első 26 kilométert.

Ami ez után történt, arra nincsenek szavak!

A csapat bemutatón nem volt elég a Hősök tere! Annyian voltak kint, hogy az Andrási utat is le kellett zárni, pedig munkanap volt.
Az első szakaszon mindenhol is álltak emberek, mindenki meglepődött hogy mennyi ember volt kint. A Visegrádi emelkedőhöz szabályos zarándoklat indult.
A szombati időfutamon a kilenc kilométeres távon, a kordon mellett helyet találni nagyon nehéz volt. A Ponty utcában olyan hangulat volt, amitől szó szerint felrobbant az utca.

Vásárnap aztán Kaposvárra érkezett a karaván.
A város megtelt emberekkel, a Kossuth téren és a Fő utcán mozdulni sem lehetett, az ország minden részéről jöttek hozzánk megnézni az utolsó magyarországi szakasz rajtját.
A szakasz mellett végig, minden településen tömegek voltak kint, és láthatóan élvezték a cirkuszt.
A rajt után, Kaposvárról nagyon sokan megindultak Szántód felé. A Kaposvár – Szántod útvonalon sokat tekertek, akik pedig kocsival mentek, jól megszurkolták őket.

Erre a három napra, mindenki-mindenkinek a barátja lett, volt egy kapocs, ami mindenkit összekötött.

Hogy mi volt ez a kapocs?

A sport, a kerékpározás!

Nem számított az hogy ki vagy, honnan jöttél, mit csinálsz, milyen színű a cipőd. Egy dolog számított, együtt, közösen szurkolni.
Erre a pár órára egy picit eltűntek a különbségek, az ellentétek, csak a közös élmény maradt.

Köszönjük Giro d’Italia hogy itt voltál, és erre a pár napra összehoztál bennünket!