Két héttel korábban csapatunkból többen is indultak az UCI Gran Fondo World Series ötödik állomásaként megrendezett Neusiedler See Radmarathon-on.
A cél mindenkinél UCI Gran Fondo World Series utolsó állomására, a világbajnokságra történő kvalifikáció volt.
Erről külön beszámolót nem készítettünk, sajnos senkinek nem adta ki jól, és még egy tömegbukásba is belekeveredtünk.

A Lengyelországi Krakkótól 30 km-el délre került megrendezésre az UCI Gran Fondo World Series sorozatának hetedik, 2 napos versenye a Majka Gran Fondo.

A szombati nap az időfutamé volt, amihez a pályát egy 10 km-es „hermetikusan” lezárt főútvonal biztosította. A 20 km-es oda-vissza szakaszon 150 m szintet kellett leküzdeniük a versenyzőknek.
Egy UCI Gran Fondo rendezvény nem összehasonlítható az itthon megszokott versenyekkel, itt hasonló élményben lehet részed mint az UCI versenyeken induló profiknak!

Ebben a számban egyesületünket Varga Anita képviselte, aki a 20 km-es távot 00:35:31,8-as idővel teljesítette, amivel megszerezte a kategóriájának 1. helyét.
Ezzel a világkupa győzelemmel járó UCI mezt, illetve kvalifikálta magát a szeptemberben megrendezésre kerülő Trentói világbajnokságra, időfutam kategóriában.

Vasárnap a mezőnyversenyeké volt a főszerep, két külön távot teljesíthettek az indulók.
Mindkét táv jellemzője volt a hullámvasúthoz hasonló szintrajz.
A Medio Fondo 72 km-es távja 996 m mászással, míg a Gran Fondo 105 km-es távja 1520 m hegymenettel volt teljesíthető.
A Medio Fondo távot Varga Anita és Antal Tamás teljesítette, míg Tóth Zoltán a Gran Fondo távon tesztelte Önmagát.
Sajnos a 2 napos versenyszervezés egyetlen negatívumával itt találkoztunk, mégpedig azzal a problémával, hogy bár 15 perc különbséggel startolt el a két táv, azonban a beállásnál nem volt szelektálva a 2 mezőny. Ennek az lett az eredménye, hogy amikor Zoli beállt a rajthoz, már nem látta, hogy előtte van egy középtávos blokk, s a start eldördülése után hiába várta, hogy meginduljon előtte a mezőny, az bizony csak a rajtvonalig ment és ott megállt. Mire átrágta magát az előtte állókon, sajnos már a mezőny több száz méterrel előrébb járt, így saját zsíron a leszakadókat összegyűjtve teljesítette a távot.

Anita ismét hozta a kötelezőt, a kategóriájának 3. helyén zárta a versenyt, amivel kvalifikálta magát a Trentói VB mezőnyversenyére is.

Gratulálunk!