Június első hétvégéjén Mátra Biker SC szervezésében került megrendezésre a II. Tour de Mátra, kétnapos országúti kerékpárverseny. A szervezők igyekeztek a Mátra adta lehetőségeket teljesen kihasználni, így az első nap 83 km és 1700 m szint, míg a második nap 16 km és 780 m szint várt a versenyzőkre.
Mindkét nap a befutó a Kékestetőn volt.
Egyesületünket U15 korcsoportban Péter-Lichtenberger Ábris képviselte. Nekik is, mindkét nap a teljes távot kellett teljesíteniük.

A szombati nap fő nehézségét az időjárás adta, a verseny alatt végig esett az eső, a magasabban fekvő területeken pedig köd is volt.
A 80 kilométeres távon, az első mászásnál hamar kialakult egy 20 fős szökés, akik után nagyon megszakadozott a mezőny. Ábris nagyon jól abszolválta a mászást, és a közvetlen üldözők között haladt, a lejtmenet a körülmények miatt nagyon óvatos, veszélyes volt. Az eső, vízátfolyások miatt nagyon oda kellett figyelni. A síkon egy kisebb üldöző csoport verődött össze, köztük Ábrissal.
A kékesre felfelé ismét szakadoztak az üldözök, Ábris szépen saját tempóban ennek a csoportnak az elejével ért célba. Ne felejtsük el, Ábris U15-ös.
A 80 kilométer végén, U15-ös korcsoport első helyen végzett, közel 20 perces előnnyel, külön kiemelendő hogy ez a 200 fős mezőnyben az abszolút 28-ik helyet jelenti!

Vasárnap már nem kellett megküzdeni az időjárással, kellemes napsütéses időben vágtak neki a Kékesnek.
Ábris ismét odarakta magát, végig az első 20 pozícióban mozgott, a végén már nem volt boly sem, egyesével jöttek meg.
A 16 kilométeres távon, a tavalyi idején 5 percet javítva, U15 korcsoport első helyén végzett, ami az összetettben is igen szép 11-ik időt jelentette.

Gratulálunk!