A Tout de Zalakaros versenysorozat a korábbi években már megszokott módon, idén is a Szabadics Ride – Company Challenge csapat időfutammal kezdődött meg.

A versenyen 5 fős csapatok indulhatnak Hobby és Verseny kategóriában, így mind a gyakorlott kerékpárosok, mint a hobbi bringások csapatban mérhetik össze erejüket.
A csapatoknak a Kis-Balatont országúton megkerülve kell 38 kilométert teljesíteniük.

Egyesületünk idén is, immár hatodik alkalommal az AutoTeam autókereskedéssel közös csapatot indított. Mint ötszörös címvédő csapat, idén is az abszolút első helyért érkeztünk.
A csapat összetétele minimálisan változott a, idén a Somogyi Gergely, Szél Gábor, Szilágyi Tamás, Berkes Gábor és Gál Károly ötös vágott neki a távnak.

Az időjárás ideális volt, kellemes 18 fok mellé némi szél párosult.
A fiúk nagyon belekezdtek az elején, az első 12 kilométert 52km/óra feletti tempóval tették meg, úgy hogy ebben benne van az első közel 1 kilométeres rajt utáni csiki-csuki is!
A Zalakaros-Zalaszabar Stava szegmens-en (~9 km), közel 56km/órás átlagot mentek, ez az összes többi csapathoz képest közel fél perccel jobb idő!

A pálya további részein is nagyon szépen haladtak, de kb. 5 kilométerrel a vége előtt, a nagyon rossz minőségű úton, Szél Gábor hátsó defektet kapott.
A defekt előtt, a későbbi győztes Adria Mobil – Mapei Szlovénia (kontinentális profi csapat) előtt még 23 másodperccel vezettek!
A csapatot kisérő AutoTeam-es autóból Gábor azonnal kapott másik hátsó kereket.
Gergő bevárta Gábor, a többiek addig megállás nélkül folytatták.
Sajnos a kerékcsere több mint egy percet vett igénybe, és a sor is szétesett, így innen már ők is tudták hogy az első hely már nem lehet meg. Ennek ellenére maxon teljesítették a visszalévő távot.

A technikai probléma ellenére is a harmadik helyen végeztek!
Gergő fogalmazta meg a verseny után a legjobban – Jövőre visszatérünk!