Az AKESZ által kiírt Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság sorozat 5. fordulója és #Délenmindenjobb – Tour de Pécs ’24-es sorozatának 2. állomása került megrendezésre a már nagy hagyományokkal rendelkező IV. Orfűi Kritérium Országúti véghajrás mezőnyverseny.
A verseny elnevezés klasszikus kritérium versenyre utal, de igazából a tó körül kijelölt 6,2 km-es körön kell kategóriánként eltérő távot teljesítenie a versenyzőknek, részhajrák nincsenek.
A pálya nem volt már ismeretlen a hazai országúti mezőny előtt, nagyon sok versenyt rendeztek már a tó körül, vagy innen indítva.
A helyszín ideális, minden megtalálható amire egy jó versenyhez szükséges. A tó Abaligeti oldala több rövid emelkedőt, és tempós lejtmenet tartalmaz, a szemben lévő oldal lehetőséget ad a száguldásra. Az aszfalt állapota megfelelő, a egy-két úthibát leszámítva.

Csapatunkat Nánássy Máté képviselte az U19-es korcsoportban.

Máté az idei évben nagyon sokat erősödött, folyamatosan szállítja a dobogós eredményeket.

Máté röviden így foglalta össze a versenyt:
A versenyen nagyon jó lábaim voltak, nagyon sokszor próbáltam szökésbe kerülni ami nem jött össze sajnos. Szerintem egy kocsit túl toltam és a végére már elkezdtem fáradni, de a mezőnyön belüli pozíciómat tudtam tartani a cél előtti emelkedőn és korosztály 3.helyen betudtam fejezni.

Gratulálunk!